Mobil dünyada yer almak için hibrit mobil yazılım teknolojilerinden yararlanın. iOS veya android işletim sistemleri için native olarak geliştirilen yazılım maliyetleri proje sahiplerini üzüyor. Hem teknolojilerin yeni olması hem de geliştirilen uygulamanın işletim sistemlerine ayrı ayrı uygulanmasından doğan maliyetler mobil uygulama projesinin başlamadan bitmesine neden oluyor.
Native ve hybrid mobil uygulama geliştirme arasındaki fark nedir?
Native mobil uygulama geliştirme süreci, işletim sisteminin doğrudan çekirdek kodunda çalışan, işletim sistemine 0 oranında müdahale edebilen yazılımlar diyebiliriz. Hybrid mobil uygulama geliştirme ise, platform bağımsız, HTML5, CSS3 ve JavaScript ile geliştirilebilen, tüm işletim sistemlerinde sorunsuz olarak çalışan mobil yazılım geliştirme çözümüdür.
Hangi mobil uygulama geliştirme modelini tercih etmeliyim?
Mobil uygulama yazılımı geliştirirken, geliştirilecek olan projenin işletim sistemine ne kadar bağımlı olacağı analiz edilmelidir. Örneğin bir oyun yazılacaksa hibrit mobil yazılım geliştirme teknolojisi bu konuda pasif kalabilir. Veya mevcutta kullanılan bir web sitesinin veya otomasyonun veritabanından sorgu yapıp, veri kaydedecek bir mobil uygulama projesi var ise native uygulama bu proje için gereğinden fazla maliyet oluşturabilir.
Hayata geçirmek istediğiniz mobil uygulamanız web sitenizdeki işlerin mobil cihazlar üzerinden daha hızlı ve kolay gerçekleştirilebilmesi için ise kesinlikle hibrit mobil uygulama yazılım çözümleri tercih etmelisiniz. Bu tercihiniz hem maliyet hem de zaman konusunda size ciddi avantajlar sağlayacaktır. Ancak işletim sistemi ile yoğun haberleşme işi (bildirimler, gps vb.) kesinlikle bir native mobil uygulama yazılımı tercih etmelisiniz.
Hibrit mobil uygulama yazılım çözümlerinden bazıları:
PhoneGap
Cordova
Worklight
Corona
jQuery Mobile
jQTouch
Sencha Mobile
Kony
Titanium
Mobil yazılım geliştirme konularında daha detaylı bilgi almak için
buraya tıklayarak bize ulabilirsiniz.